Blog


Category:

Rijbewijs ingevorderd

april 9, 2022 in Gastblog

Je rijbewijs kan worden ingevorderd en dat betekent dat je geen rijbewijs meer hebt. Je hebt hem dan niet op zak, dus je kunt geen rijbewijs laten zien. Dat betekent dat je geen voertuigen meer mag besturen. Als je rijbewijs wordt afgepakt terwijl je in een vrachtwagen rijdt, mag je dus ook geen auto of scooter rijden. Dat geldt evengoed andersom. Je mag geen enkel voertuig meer besturen zolang je je rijbewijs niet hebt. De politie mag jouw rijbewijs in sommige gevallen afnemen. Daarna wordt het rijbewijs naar de officier van justitie gebracht.

Periode zonder rijbewijs

Vanaf het moment dat de politie je rijbewijs afpakt, ben je deze kwijt en mag je dus geen voertuigen meer besturen. De politie draagt het rijbewijs over aan de officier van justitie. De officier bepaalt binnen tien dagen of je rijbewijs inderdaad ingevorderd wordt of toch teruggegeven. Je kunt in die tien dagen een verzoek tot teruggave van je rijbewijs doen. Als eenmaal is bepaald dat je rijbewijs wordt ingevorderd, kan het nog zes maanden duren voor de terechtzitting. Tijdens de terechtzitting wordt pas bepaald voor hoelang je je rijbewijs kwijt zal zijn. Je krijgt in die periode dus niet je rijbewijs terug.

Redenen voor invordering van je rijbewijs

De politie mag je rijbewijs om meerdere redenen afpakken. Als je een bepaalde hoeveelheid alcohol of drugs op hebt bijvoorbeeld. Voor alle drugs is hier een bepaald minimum voor, als je daaronder zit mag de politie je rijbewijs niet afnemen. Je kunt ook weigeren een blaastest te doen op zo’n moment, hoewel je rijbewijs dan alsnog afgenomen kan worden. Ook wanneer je minstens 50 kilometer per uur te hard rijdt, mag je rijbewijs ingenomen worden. Daarnaast zijn openstaande verkeersboetes en het veroorzaken van gevaar of een ongeval op de weg redenen om je rijbewijs in te nemen.

Als je moet rijden voor je werk

Veel mensen rijden voor hun werk. Als taxi- of vrachtwagenchauffeur bijvoorbeeld, maar ook naar klanten en cliënten toe. Dat is iets anders dan naar je werk komen met de auto. Als je moet rijden voor je werk, kun je niet wachten tot de terechtzitting en in de tussentijd zonder rijbewijs zitten. Dan kun je een verzoek tot teruggave toen in de tien dagen dat de officier van justitie een besluit moet nemen. Je kunt ook een advocaat inschakelen die zich specialiseert op dit gebied tussen strafrecht en arbeidsrecht.

Klaagschrift

De advocaat stelt dan namens jou een klaagschrift op. Dit is na de periode dat je rijbewijs bij de officier van justitie is. In het klaagschrift worden juridische argumenten aangehaald om jou je rijbewijs terug te geven. Dit kan minstens tot de terechtzitting zijn. Dit kan ook alleen in het geval dat je echt je rijbewijs nodig hebt voor je werk. Dus niet als je simpelweg de auto pakt naar werk.

Schakel de hulp van Omnius Advocaten in en je hebt je rijbewijs snel weer terug.

Motoraccu online kopen? Lees hier de voordelen

maart 31, 2022 in Gastblog

De voordelen van een motoraccu online kopen lees je in deze blog. Om te beginnen leggen we je graag eerst uit wat een motoraccu is. Bij een motoraccu online kopen moet je bedenken dat de accu een hele belangrijke functie heeft. De kracht van de motor is je motoraccu die zorgt ervoor dat jouw motor kan opstarten. In een accu zitten platen lood en loodoxide in een bad met een zwavelzuuroplossing. Dit zorgt ervoor dat jouw accu beschikt over stroom om jouw motor mee op te starten. Tijdens het rijden zorgt de dynamo er voor dat de accu wordt bijgeladen.

We vertellen je hieronder graag meer over een motoraccu online kopen en de voordelen ervan plus we voorzien je graag van extra informatie.

Functie van een motoraccu

Het is belangrijk om te beseffen dat de accu wordt bijgeladen. Dit is namelijk nodig, want een stilstaand voertuig zorgt ervoor dat de accu langzaam leegloopt. Er verdwijnt dan zwavelzuur. Je accu loopt daarmee een groter risico op schade wanneer de temperatuur onder nul graden is. Deze kan dan namelijk kapot vriezen. De oplossing daarvoor kan een druppellader zijn. Deze zorgt ervoor dat de motoraccu altijd op de juiste spanning blijft en de levensduur aanzienlijk verhoogd.

Verschillende typen motoraccu’s

Er zijn verschillende typen motoraccu’s, die elk hun eigen kenmerken hebben en die in verschillende prijsklassen onder te verdelen zijn. Verder kunnen ook de afmetingen van de accu’s nog variëren. Bekijk daarom goed van te voren wat voor accu je nodig hebt en wat het formaat is. Het is namelijk wel zo handig dat de accu in jouw motor past. Zo zijn gel motoraccu’s speciaal ontworpen om een maximaal prestatie en veiligheid te bieden. Ze hebben een langere levensduur dan de onderhoudsvrije AGM motoraccu’s. Gel accu’s worden kant en klaar bezorgd en vereisen geen behandeling met accuzuur of ander onderhoud. Je kunt deze gebruiksvriendelijke accu direct uit de doos halen en in jouw motor stoppen zonder complicaties.

Daarnaast zijn er nog de nieuwe generatie motoraccu’s. We hebben het dan over de lithium accu’s. Deze staan bekend onder de uitzonderlijke power en compacte formaat. Ze hebben de langste levensduur. Deze accu onderscheid zich op die manier van de andere accu’s. De prijzen liggen daarom over het algemeen iets hoger bij de lithium accu. Lithium-ion motoraccu’s vereisen geen behandeling met zuur of ander onderhoud, want ze zijn onderhoudsvrij

Verschil accu en batterij

Vaak wordt er gedacht dat een batterij en een accu hetzelfde zijn. Dit is een logische gedachte aangezien de benaming erg met elkaar overeen komt. Alleen een accu en batterij zijn niet hetzelfde. Een batterij kun je zien als een buisje met daarin metalen plaatjes. Deze noem je ook wel elektrode. Het buisje is gevuld met bepaalde chemische stoffen. Hierbij wordt een chemische reactie opgewekt. Dit is niet geschikt voor een motor.

De eigenschappen van een (motor) accu worden bepaalt door de batterijtechniek. Er zit daarom een verschil in de capaciteit, laadtijd levensduur en de zelfontlading die verschilt per type batterijtechniek. Een accu bestaat echter uit vier elementen, zit zijn:

– Negatieve elektrode
– Een positieve elektrode
– Een separator
– Elektrolyt

We hopen dat je zo weet hoe je een motoraccu online kunt kopen en de voordelen er van.

Zo hou jij je hoofd koel tijdens het theorie examen voor je auto, motor of bromfiets

januari 4, 2022 in Gastblog

Het afleggen van het theorie examen voor je auto, motor of bromfiets kan een ontzettend intimiderende zaak lijken. Alhoewel dit op zich niet vreemd is, er hangt namelijk aardig wat van af, kan deze spanning niet bepaald bevorderlijk werken. Veel mensen kunnen door deze spanning vooraf aan het examen namelijk soms wel weken slecht slapen. Dit alles kan niet alleen erg afleiden tijdens het oefenen voor je theorie examen, het zorgt er namelijk ook nog eens voor dat je je theorie examen zelf misschien niet zo goed maakt als dat je zou willen. Daarom hebben wij in deze blog een aantal tips voor je, zodat jij je hoofd koel kan houden tijdens het theorie examen!

Maak een goede planning voor je theorie examen

Het hebben van een goede planning is vaak essentieel voor veel onderdelen in je leven, zo ook voor je theorie examen. Een goede planning zorgt namelijk voor een hele hoop rust. Door simpelweg op papier te schrijven wat je nog moet doen, of een ander overzicht voor jezelf te creëren, krijg je niet alleen het idee dat je al goed bezig bent maar heb je ook nog eens een goed overzicht dat je niet meer kwijt raakt. Veel mensen kiezen er daarom voor om een soort to do lijstje te maken, waarin je kan afstrepen wat je al gedaan hebt. Als je op tijd begint met het oefenen voor je theorie examen, de stof overzichtelijk indeelt en wegstreept wat je al gedaan hebt, zal je je al een stuk rustiger en beter voorbereid voelen. Zo zie je trouwens ook in een oogopslag je vooruitgang, wat ook erg motiverend kan werken!

Maak gebruik van oefen theorie examens

Hoe vaker je iets doet, hoe beter je er in wordt. Dit geldt zelfs voor het afleggen van theorie examens voor je auto, motor of bromfiets! Door online te oefenen voor je theorie examen weet je wat voor soort vragen je kan verwachten. Hierdoor wordt je niet alleen beter in het afleggen van theorie examens, je weet ook van tevoren zo heel goed wat je kan verwachten. Door je verder meer in te lezen op de website van het CBR creëer je daarnaast nog meer rust. 

Neem voldoende rust voor het theorie examen

Deze laatste tip klinkt misschien op het eerste gezicht vreemd. Veel mensen begraven zich namelijk in de stof die zij moeten beheersen voor het theorie examen en gunnen zichzelf geen moment rust. Naast dat dit juist veel stress veroorzaakt, is het ook nog eens contraproductief. Dit komt doordat je hersenen tijd nodig hebben om informatie te verwerken. Dit kunnen ze niet doen als je steeds maar bezig blijft. Ook zorgt voldoende rust voor een vermindering van stress. Als je gebruik hebt gemaakt van een goede planning en je deze doorlopen hebt, is er bovendien ook geen reden om te stressen! Zo hou jij je hoofd koel tijdens je theorie examen!