Blog


Category:

5x tips om jezelf happy te voelen!

januari 25, 2023 in Gastblog

Het liefst zouden we allemaal elke dag vol energie en blijdschap door het leven gaan, toch? Helaas is het niet altijd zo makkelijk om onszelf happy te voelen. Geluk hangt namelijk af van veel factoren. Toch is er altijd iets wat we zelf kunnen doen om onszelf gelukkiger te voelen: werken aan ons mentale en emotionele welzijn. In deze blog geven wij je wat tips waarmee jij jezelf happy zult voelen!

Zorg voor genoeg verwenmomenten voor jezelf

Dit kan op een heleboel manieren, maar we lichten er één uit. Een hele eenvoudige manier! Dat is namelijk jezelf gelukkiger voelen door je zintuigen te prikkelen. Trakteer jezelf op de lekkerste parfums voor dames. Gebruik een lekker ruikende parfum of geurkaars om je stemming te verbeteren en je te helpen ontspannen. Zoek naar parfums met lavendel, vanille of cederhout: deze geuren worden vaak geassocieerd met ontspanning en rust.

Doe iets creatiefs

Creativiteit kan een geweldige manier zijn om stress te verminderen en je humeur te verbeteren. Probeer een nieuwe hobby uit, zoals schilderen, knutselen of muziek maken. Dit kan helpen om je af te leiden van eventuele problemen en je te concentreren op iets positiefs.

Maak een wandeling in de natuur

Er is veel wetenschappelijk bewijst dat aantoont dat contact met de natuur van positieve invloed is op de geestelijke gezondheid. Maak een wandeling in het park, ga voor een fietstocht in de bossen of ga voor een dagje naar het strand. Dit kan helpen om te ontspannen, stress te verminderen en je te helpen op te laden.

Plan leuke activiteiten in Nederland

Plan een leuke uitstap of een gezellige dag met vrienden of familie. Er zijn volop leuke activiteiten in Nederland, dus er is genoeg keus! Van een leuke activiteit vrolijk je gegarandeerd op!

Doe aan meditatie of yoga

Meditatie en yoga zijn bewezen methoden om stress te verminderen en je humeur te verbeteren. Ze kunnen helpen bij het verminderen van angst en depressie en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Probeer een paar minuten per dag te mediteren of een yoga-oefening te doen.

Een dagje naar Amsterdam: met de taxi, trein of toch busreis?

januari 6, 2023 in Gastblog

Amsterdam is niet alleen de hoofdstad van Nederland, maar ook een zeer geliefde bestemming voor een dagje weg of stedentrip in eigen land. Als je in de omgeving van Delft woont woon je gelukkig niet al te ver weg. Er zijn dan verschillende reismethodes waar je uit kunt kiezen om in de hoofdstad te komen. We gaan de voor- en nadelen voor je op een rij zetten!

Busreis naar Amsterdam

De meest goedkope manier om door Nederland of zelfs naar het buitenland te reizen is met een busreis. Het gaat hierbij niet om de regionale bussen, maar voornamelijk busbedrijven die bepaalde trajecten aanbieden. Ideaal voor een dagje weg! De bus Amsterdam vanuit Delft doet er ongeveer een uur en 10 minuten over.

Voordelen met de bus naar Amsterdam

Een groot voordeel is de zeer lage prijs. Zo kost dit traject slechts € 2,99 per persoon per rit. Ga je met vier personen naar Amsterdam, dan ben je dus slechts € 11,96 kwijt in totaal. De reistijd is ongeveer even lang als met de taxi en ook de trein is gemiddeld een uur onderweg.

Nadelen van een busreis Amsterdam

Het nadeel van met de bus naar Amsterdam toe is dat je vooraf een ticket moet kopen. Dit kan spontane plannen in de weg staan. Daarnaast stopt de bus bij bushalte Amsterdam Sloterdijk, waarna je nog naar het centrum moet reizen op eigen kosten. Met de trein duurt deze rit nog ongeveer 7 minuten en het kost € 2,60 per persoon. Tel je dit bij de kosten voor de busreis op, dan kost het € 5,59 per persoon om van treinstation Delft naar Amsterdam Centraal Station te reizen.

Met de taxi

Via Deltax is het niet alleen mogelijk om met de Airport Taxi naar Schiphol te reizen, maar natuurlijk ook gewoon naar Amsterdam zelf. De taxi Amsterdam vanuit Delft duurt ongeveer een uur, waarbij voornamelijk over snelweg A4 tussen Den Haag en Amsterdam gereden wordt.

Voordelen van een taxirit naar Amsterdam

Het grote voordeel aan het reizen met de taxi is dat u niet zelf hoeft te rijden, net als bij een busreis of wanneer u met de trein reist. U kunt dus zonder problemen genieten van een glaasje wijn of bier op het Amsterdamse terras. Daarbij heeft de taxi als voordeel ten opzichte van de andere reisvormen dat het privé vervoer is. U heeft altijd een zitplaats en kunt geen hinder ondervinden van medepassagiers die bijvoorbeeld luid eten in de trein of hard praten.

Nadelen met de taxi naar Amsterdam

Het maximum starttarief voor taxivervoer in Nederland is € 3,36 met een maximum kilometertarief van € 2,47 en een maximum tijdtarief per minuut van € 0,41. Dat betekent dat, in het meest prijzige geval, er 60 x € 0,41 = € 24,60 voor alleen de tijd. Daarbij komt nog het starttarief van € 3,36 en 70 km x € 2,47 = 172,90. Dat komt in totaal uit op € 200,86. Let wel op: dit is in het meest uiterste geval, wat maximaal gevraagd mag worden voor een taxirit in Nederland.

Het hoge tarief is een duidelijk minpunt. Daar tegenover staat wel dat je op een ontspannen en rustige manier naar Amsterdam reist.

Trein naar Amsterdam

De meeste Nederlanders zijn gewend aan het gebruik van de trein om naar hun werk, familie of uitstapjes te reizen. Het is dan ook geen verrassing dat het traject Delft Amsterdam ook goed te doen is met de trein.

Voordelen van een treinreis naar Amsterdam

Er rijdt een directe Intercity tussen Delft en Amsterdam, waardoor overstappen niet nodig is. Deze rijdt ongeveer ieder half uur. Je kunt ook met de Intercity trein naar Amsterdam Zuid reizen en vanaf daar de metro pakken naar Amsterdam Centraal Station. De reis duurt gemiddeld een uur, net als de taxi en de bus. Je hoeft niet zelf te rijden, dus kunt ontspannen uit het raam kijken, muziek luisteren of een boek lezen.

Nadelen van met de trein naar Amsterdam

Er rijdt een directe Intercity, maar als je haast hebt kun je ook een andere trein pakken. Hierbij moet je wel één of zelfs twee keer overstappen. Daarnaast hebben sommige trajecten een toeslag van € 2,90 per persoon omdat de trein naar Schiphol rijdt. Een ander nadeel zijn de kosten. Hoewel het goedkoper is dan een taxirit, kost het wel ongeveer € 15,30 per persoon per enkele reis. Dit betekent dat als je met 4 personen reist, je € 61,20 in totaal kwijt bent.

Daarbij ben je in de trein niet altijd verzekerd van een zitplaats. Het kan dus zo zijn dat je een uur lang moet staan, om vervolgens nog de hele dag te lopen in Amsterdam. Daarbij reis je met veel andere mensen, waardoor gebrek aan privacy en lawaai een flink minpunt zijn.

Een scooter huren in het buitenland: de belangrijkste zaken

december 19, 2022 in Gastblog

Je bent op vakantie en besluit om het dit keer niet te houden bij enkel een waterscooter huren voor een halfuurtje plezier op zee. Nee, je wilt vrijheid. Kunnen gaan en staan waar je wilt. De omgeving ontdekken. Een scooter huren: dat is het plan! Maar waar moet je opletten als je in het buitenland een scooter gaat huren? Wij delen de belangrijkste zaken met je!

Is de gehuurde scooter goed verzekerd?

Een belangrijke eerste vraag! Het zit namelijk zo: schade die je met een gehuurd voertuig veroorzaakt aan een ander, valt niet onder jouw verzekering. Nee, dit valt onder de verzekering van de verhuurder. Als je in het buitenland bent, dekt jouw Nederlandse reis- of scooterverzekering geen schade aan de scooter die je huurt. Zo ook geen schade aan derden. Het is dus verstandig om een verzekering af te sluiten bij het huren van de scooter. Kan dit niet? Dan kun je beter op zoek gaan naar een verhuurder waarbij dit wel kan. Goed om te weten en te onthouden:

  • Wat valt wel onder de dekking van de verzekering en wat niet?
  • Tot welk bedrag ben je verzekerd?
  • Voordat je een verzekering afsluit, is het belangrijk de scooter op schade te controleren. Maak foto’s en meld eventuele bestaande schade direct bij de verhuurder.
  • Voor een scooter met een vermogen van 100 of 125 cc heb je officieel een motorrijbewijs nodig.

Wat als je zelf schade oploopt?

Raak je zelf gewond bij een verkeersongeval op vakantie, dan kun je wel zelf aanspraak maken op de zorg- of reisverzekering. Onthoud wel dat je zorgverzekeraar het Nederlandse tarief van een medische behandeling vergoedt. Sta er dus niet gek van te kijken als de buitenlandse kosten veel hoger uitvallen. Wel kun je een reisverzekering afsluiten met een extra dekking voor geneeskundige kosten.

Overige tips bij het huren van een scooter in het buitenland

  • Draag altijd een helm. Ook al wordt hier in het buitenland misschien niet op gecontroleerd: voor de verzekering is het een vereiste.
  • Heb je te maken met een verkeersongeval? Neem dan direct contact op met de politie.
  • Lees je in door de verkeersregels van het betreffende land goed in je op te nemen.
  • Neem altijd een rijbewijs mee, ook als een land op een internationaal rijbewijs vraagt.