Blog


Category:

Bonus malus ladder

november 15, 2019 in Gastblog

De premie van een autoverzekering wordt berekend door middel van verschillende factoren. Er is een standaard bedrag waar eventuele kortingen vanaf kunnen gaan wanneer er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Een hiervan heeft te maken met de schadevrije jaren die iemand rijdt. Voor elk jaar dat iemand rijdt zonder schade te claimen. Kan hij een korting krijgen.

Verzekering auto

In Nederland is het verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Dat houdt dus in dat je minimaal verzekerd moet zijn voor de aansprakelijkheid wanneer je schade veroorzaakt bij iemand anders. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende optionele pakketten waar je je voor kan verzekeren zodat alle andere aspecten van de auto ook verzekerd kunnen zijn.De premie van de autoverzekering wordt berekend vanuit verschillende berekeningen. Het meeste wordt rekening gehouden met eventuele risico’s. Zo krijgen jongeren die pas hun rijbewijs hebben vaak een hogere premie dan ervaren bestuurders. Ook het aantal jaren dat er zonder schade is gereden, zorgt voor een lagere premie. We noemen dit schadevrije jaren.

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren zijn dus de jaren dat er geen schade is geclaimd bij de verzekering. Mocht je een deuk of kras oplopen door een klein ongelukje, maar deze niet melden, dan valt dit jaar dus alsnog onder de schadevrije jaren. Elk jaar dat je rijdt zonder schade, ga je een stapje omhoog op de Bonus malus ladder. Bonus staat dus voor vooruit, waarbij malus voor achteruit staat. Wanneer je namelijk wel schade claimt, ga je een stuk achteruit. Eerder was het per verzekeraar verschillend hoeveel je achteruit ging, maar sinds een aantal jaar is dit een vast aantal jaren. Namelijk vijf jaar. Wanneer je dus 10 jaar schadevrij rijdt en vervolgens een schade claimt bij de autoverzekeraar, ga je er vijf jaar op achteruit en heb je dus nog vijf schadevrije jaren staan. De korting is afhankelijk van de schadevrije jaren en gaat dan dus weer naar beneden. De premie gaat dan ook weer omhoog.

Autoverzekering afsluiten

Omdat een autoverzekering verplicht is, kun je natuurlijk maar beter de goedkoopste verzekering hebben die alsnog dekt waar jij voorkeur aan hebt. Je autoverzekering vergelijken kan het beste via Autoverzekering.nl. Hier vergelijk je onafhankelijk alle verzekeringen met elkaar en vindt je de beste verzekering voor jouw situatie, zoals bijvoorbeeld een Citroën autoverzekering. .

Zo bereken je de kosten die komen kijken bij de aanschaf van een auto

november 12, 2019 in Gastblog

Het is heerlijk om een andere auto te kopen. Op het internet rondneuzen om een nieuwe auto uit te kiezen. Natuurlijk let je hierbij op een aantal zaken. In de eerste plaats zal er een voorkeur zijn voor specifieke merken en modellen. Ook het bouwjaar is bepalend voor het model. Daarnaast weet men vaak al of de auto op benzine, diesel, gas of stroom moet rijden. Het zijn een aantal zaken waar je op let. Daarnaast is het ook goed om op een aantal kosten te letten bij het kopen van een auto.

Wat kost de wegenbelasting?

Om de maandlasten te bepalen is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn voor de wegenbelasting. De wegenbelasting is afhankelijk van de provincie, het gewicht van de auto en ook het soort brandstof. Het is de basis om de wegenbelasting te bepalen. Er zijn ook sites om op basis van het kenteken te ontdekken wat de kosten zijn voor de wegenbelasting.

De verzekering

Natuurlijk is het belangrijk om de auto en de passagiers goed te verzekeren. Wanneer er een ongeluk gebeurt is het belangrijk om de andere partij schadeloos te kunnen stellen. Het is zelfs wettelijk verplicht. Er zijn verschillende keuze opties als er een autoverzekering afgesloten wordt. Het is goed om hier de kosten van de autoverzekering af te sluiten.

Het onderhoud

Natuurlijk moet er ook voldoende geld zijn om de auto goed te onderhouden. Wanneer er een keertje wat mis gaat is het belangrijk om de rekening te kunnen betalen. Het gaat om het onderhoud van de banden en ook de jaarlijkse periodieke keuring. Vervolgens is het goed om de auto een beurt te geven als dit nodig is. Het zal ervoor zorgen dat de auto langer mee zal gaan. Je kan er dan optimaal van genieten.

Een taxi bedrijf beginnen? Houd hier rekening mee!

november 12, 2019 in Gastblog

Wanneer je een taxi bedrijf wilt starten zijn er een aantal zaken om op te letten Het is natuurlijk belangrijk om alle vergunningen te hebben. De papierwinkel moet goed op orde zijn van de taxi pas als chauffeur tot aan de verzekering van de auto en passagiers. Er is echter nog veel meer nodig. De auto bijvoorbeeld en klanten voor in de taxi. Waar ga je jezelf op richten? Ritten naar schiphol of lokale klanten? Of misschien wel allebei?

Een goede auto

Natuurlijk moet je als taxibedrijf goed auto’s hebben. Een mooie en stevige taxi zorgt voor een goede uitstraling naar alle klanten. Ook is het goed om een goede auto te hebben om niet altijd langs de kant van de weg te staan met pech. Wanneer je een taxi koopt hoef je geen bpm te betalen. Het scheelt. Leasen kan natuurlijk. Het is in veel gevallen goed om een tweedehands auto te kopen. Start met het bepalen van de dagwaarde. Lees hier meer om de waarde van een auto te bepalen. Houdt wel rekening met de BPM.

Marketing

Wanneer alle benodigdheden aanwezig zijn is het belangrijk om de wereld te laten weten dat je gestart met met een taxibedrijf. Adverteer het op het internet, deel flyers uit en zorg dat je altijd goed bereikbaar bent. Een optimale bereikbaarheid is essentieel. Zorg daarom voor een goede carkit in de auto om veilig te rijden en te bellen. Een idee is om een loyaliteitssysteem op te zetten. Wanneer iemand de taxi regelmatig gebruikt is het natuurlijk slim om een keer een ritje weg te geven of een leuke korting. Door dit te doen kun je klanten binden. Nog belangrijker is, dat het zorgt voor mond op mond reclame. Ook voor jouw bedrijf is dit de sleutel naar succes.