Neem jij in overweging om elektrisch te gaan rijden? Dan ben je niet de enige. Veel mensen twijfelen om elektrisch te gaan rijden. Het rijden van een elektrische auto is natuurlijk milieuvriendelijker, maar elektrische auto’s zijn vaak wel een stuk duurder in aanschaf. Om de stap naar het rijden van een elektrische auto kleiner te maken, is het wellicht een idee om een elektrische auto-abonnement af te sluiten.

Besparen op autokosten en het leasecontract?

Wil jij kosten besparen wat betreft het leasen van een elektrische auto? Overweeg dan om te kiezen voor een abonnement of het leasen van een kleine auto. Bij een kleinere elektrische auto is de leaseprijs een stuk lager dan bij grotere auto’s. Wanneer je veel in de stad rijdt of kleine afstanden aflegt met jouw elektrische auto, dan heb je aan een kleinere wagen wellicht al meer dan genoeg. Het abonnement of de lease deal is voor een kortere periode beschikbaar. Zo is het mogelijk om voor een kortere periode elektrisch te gaan rijden om te testen of het bij je past, voordat je overgaat op een langer leasecontract of de aanschaf van een elektrische auto. Wanneer je auto achteraf te klein is, dan kun je na de leaseperiode kiezen voor een groter model.

Een abonnement om jouw elektrische auto te leasen

Een abonnement voor een elektrische auto is voor jou misschien wel dé oplossing om de stap te maken naar elektrisch rijden. Door een abonnement af te sluiten is elektrisch rijden voor veel meer mensen mogelijk. Je hoeft namelijk niet in één keer een groot bedrag aan aanschafkosten te betalen voor een elektrische auto. Daarnaast is het mogelijk om het abonnement stop te zetten wanneer jij dit wenst. Als je een elektrische auto-abonnement afsluit, ontvang je een duidelijk kostenoverzicht. Het is erg belangrijk om te weten welke kosten er wel en niet binnen jouw abonnement vallen. Bij ElektrischeAutolease.nl zitten de kosten voor reparaties en onderhoudswerkzaamheden in het abonnement inbegrepen. 

Elektrisch leasen van een kleine auto 

Hoeft jouw auto niet groot te zijn? Dit omdat je bijvoorbeeld in de stad woont of nooit grote ladingen hoeft te vervoeren? Dan is een kleine elektrische auto wellicht iets voor jou! Kijk naar het overzicht van kleine elektrische auto’s op de website ElektrischeAutolease.nl. Je ziet een reeks van 16 kleine, elektrische auto’s die het meest populair zijn. De merken SEAT, Fiat, Cupra en Renault komen meerdere malen voor in deze top 16. Maar ook merken zoals Smart en Mini vind je terug. Zeer waarschijnlijk staat hier de ideale auto voor jouw situatie tussen! 

De voordelen van het leasen van een kleine auto:

  • Een kleine auto is makkelijker te parkeren en manoeuvreren dan een grote auto, ideaal voor in de stad.
  • Ze zijn relatief laag in leasekosten (ook vaak lager in onderhoudskosten).
  • Het verbruik van een kleinere, lichtere auto is lager. Doordat het gewicht lager is, haal je meer uit een volle accu.
  • Een elektrische aandrijving neemt minder ruimte in beslag dan een verbrandingsmotor, waardoor een kleine elektrische auto net zoveel biedt als een grotere benzineauto.