Het importeren van een auto kan een tijdrovend proces zijn, vooral als u niet bekend bent met de stappen die hierbij komen kijken. Hier zijn enkele stappen om u te helpen bij het importeren van een auto.

Zoek een auto

Voordat u begint met het importeren van een auto, is het belangrijk om een auto te vinden die aan uw wensen voldoet. Dit kan online of bij een autodealer. Zorg ervoor dat u de staat van de auto grondig inspecteert voordat u een aankoop doet.

Zoek een importeur

Als u besluit om een auto te importeren, is het belangrijk om een gerenommeerde importeur te vinden die u kan helpen bij het importproces. Dit kan een autodealer of een speciaal bedrijf zijn dat gespecialiseerd is in het importeren van auto’s. 

Neem contact op met de importeur

Nadat u een auto en een importeur hebt gevonden, is het tijd om contact op te nemen met de importeur om te bespreken hoe het importproces verloopt. De importeur zal u informeren over de kosten en het tijdsbestek van het importproces.

Maak een afspraak met de importeur

Nadat u de kosten en het tijdsbestek van het importproces hebt besproken, is het tijd om een afspraak te maken met de importeur om de auto te importeren. Tijdens deze afspraak zal de importeur de nodige papieren invullen en zal hij de auto vrijgeven voor transport naar Nederland.

Maak de betaling

Nadat de auto is vrijgegeven voor transport, zult u de betaling moeten doen aan de importeur. Dit kan meestal via bankoverschrijving of contant. Vergeet ook zeker niet een BPM taxatie te laten uitvoeren.

Neem contact op met de RDW

Nadat de betaling is gedaan, zult u contact moeten opnemen met de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) om te informeren over de import van de auto. De RDW zal u informeren over de verplichte keuring en de kosten hiervan.

Maak een afspraak voor de keuring: Nadat u de verplichte keuring hebt aangevraagd, is het tijd om een afspraak te maken voor de keuring. Tijdens deze keuring zal een technicus van de RDW de auto inspecteren om te zien of deze voldoet aan de Nederlandse normen.