Wanneer je een elektrische auto wil kopen of je krijgt een nieuwe leaseauto die elektrisch is dan zit je waarschijnlijk nog met een paar vragen. Voor deze auto gelden andere regels dan voor een benzine of dieselauto. Voor veel bedrijven is het ook interessant om over te stappen op een elektrisch wagenpark, want de bijtelling ligt een stuk lager dan voor een normale leaseauto. Vandaag lees je alles wat je moet weten over elektrische auto’s.

Lage bijtelling

Wanneer je een elektrische auto least betaal je ontzettend weinig bijtelling. Bijtelling is een maandelijks bedrag wat je voor de leaseauto betaald. Dit heb je vaak wanneer je ook privé kilometers mag maken. Het huidige percentage ligt op 8%. Voor een normale leaseauto betaal je 22% bijtelling. Een elektrische auto leasen is maandelijks dus veel goedkoper.

Hoeveel kilometer kan ik rijden?

Voor veel mensen is dit ook een belangrijk onderdeel. Vooral als er dagelijks veel kilometers moeten worden gemaakt. Met een Hyundai Kona Electric kun je maar liefst 449 km rijden. Het heeft natuurlijk ook met je rijstijl te maken. Als vaak wat sportiever rijdt en niet in de ecologische stand dan kun je wel minder kilometers maken.

Wat betaal ik per maand?

De maandelijkse kosten liggen ook een stuk lager, je betaald gemiddeld 40% minder per jaar. Dit gaat dan om onderhoudskosten. Ook sta je niet elke week voor een fortuin te tanken, maar laad je de auto thuis of op het werk op.

Wat kost een laadpaal?

Als je een leaseauto van de zaak krijgt dan krijg je hier meestal ook een laadpaal bij. Wanneer dit niet het geval is kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van openbare laadpalen of zelf thuis een laadpaal te laten plaatsen. De prijzen variëren van 500 tot ongeveer 2500 euro. Je kunt dus voor een simpele basispaal kiezen, maar er zijn ook veel luxe uitvoeringen.

Tot slot

Een elektrische auto heeft veel voordelen ten opzichte van een normale auto. Je draagt dan ook aan een beter milieu, want een elektrische auto zorgt voor een minimale uitstoot.