Wanneer je een taxi bedrijf wilt starten zijn er een aantal zaken om op te letten Het is natuurlijk belangrijk om alle vergunningen te hebben. De papierwinkel moet goed op orde zijn van de taxi pas als chauffeur tot aan de verzekering van de auto en passagiers. Er is echter nog veel meer nodig. De auto bijvoorbeeld en klanten voor in de taxi. Waar ga je jezelf op richten? Ritten naar schiphol of lokale klanten? Of misschien wel allebei?

Een goede auto

Natuurlijk moet je als taxibedrijf goed auto’s hebben. Een mooie en stevige taxi zorgt voor een goede uitstraling naar alle klanten. Ook is het goed om een goede auto te hebben om niet altijd langs de kant van de weg te staan met pech. Wanneer je een taxi koopt hoef je geen bpm te betalen. Het scheelt. Leasen kan natuurlijk. Het is in veel gevallen goed om een tweedehands auto te kopen. Start met het bepalen van de dagwaarde. Lees hier meer om de waarde van een auto te bepalen. Houdt wel rekening met de BPM.

Marketing

Wanneer alle benodigdheden aanwezig zijn is het belangrijk om de wereld te laten weten dat je gestart met met een taxibedrijf. Adverteer het op het internet, deel flyers uit en zorg dat je altijd goed bereikbaar bent. Een optimale bereikbaarheid is essentieel. Zorg daarom voor een goede carkit in de auto om veilig te rijden en te bellen. Een idee is om een loyaliteitssysteem op te zetten. Wanneer iemand de taxi regelmatig gebruikt is het natuurlijk slim om een keer een ritje weg te geven of een leuke korting. Door dit te doen kun je klanten binden. Nog belangrijker is, dat het zorgt voor mond op mond reclame. Ook voor jouw bedrijf is dit de sleutel naar succes.