De automatisering neemt nu op grote schaal veel handmatige processen over. Er zijn zelfs letterlijk honderden, zo niet duizenden manieren om jouw leven aangenaam te automatiseren. De beste automatisering apps laten je Android of Apple smartphone bijvoorbeeld veel dingen of taken geheel automatisch doen.

Het is een vrij bekende gedachtegang dat als jij in staat bent om de saaie of irritante delen van je leven te automatiseren. Je veel meer tijd voor de belangrijkste en ook voor de leuke dingen over hebt. Want om jouw geest meer rust te schenken. Is het van top belang om al die overbodige ruis in je leven weg te nemen. Zodat jij al je aandacht aangenaam op de taken of doelen richt die voor jou het belangrijkst zijn.

Apps voor online boodschappen doen

Gelukkig voor ons, is de technologie van vandaag op haar hoogtepunt om ons volop in staat te stellen dat te doen. Zo maak je van ultra moderne technologie en apps gebruik om op de juiste manier verloren tijd te besparen en mentale stress te verminderen!

Er zijn een heleboel manieren om met de juiste apps je leven te vergemakkelijken. Online boodschappen bestellen vanuit het comfort van je huis, kantoor of een parkeerplaats. Kan jou prima helpen de ingrediënten te krijgen die jij nodig hebt, zonder dat je ooit naar de winkel hoeft te rennen.

Hoe drukker het leven wordt, hoe moeilijker het soms kan zijn om naar de supermarkt te gaan of een huisgemaakte maaltijd op tafel te zetten. Online via een app kijken welke kruideniers bij jou in de buurt bezorgdiensten aanbieden, is dan een goed begin!

Smart home apparaten

Het investeren in slimme apparaten (IoT technologie) is een andere perfecte stap om elke dag weer veel tijd te besparen. Want met alle mogelijke smart home apparaten zijn er bijna eindeloze planningsmogelijkheden.

Dit zijn slechts enkele van de slimme gadgets die je kunt gebruiken om jouw leven prettig te organiseren en automatiseren: een slimme thermostaat, slimme verlichting, beveiligingssystemen voor thuis, een slimme koelkast of koffiezetapparaat.

Slimme assistenten voor energie- en autobeheer

Maar je kunt zo ook via een slimme assistent, zoals Amazon Alexa, de Google Assistant of de Apple HomeKit jouw hybride warmtepomp, zonnepanelen, de vloerverwarming en andere gadgets vanaf één plek aansturen. Afhankelijk van de mogelijkheden van de bijbehorende Android of iOS app, word je dan gelijktijdig van een handige grafische bediening voorzien die al deze functies monitoren en aansturen.

Hetzelfde geldt voor je wallbox van Zappi. Het moderne rijden met een elektrische auto (EV) wordt via de Zappi app voor het opladen ervan extra gemakkelijk gemaakt. Deze myenergi app biedt immers een uiterst eenvoudig visueel dashboard. Waarmee je precies kunt zien hoe je laadpaal eraan werkt om jouw energiekosten en CO2 voetafdruk te verminderen! Zo rijd je via deze app echt duurzaam met jouw EV de toekomst in!

Apps onthouden alles en herinneren je hieraan

Dingen onthouden kan een grote uitdaging zijn. Vooral wanneer al deze ‘dingen’ een eufemisme zijn voor de duizenden vergaderingen, afspraken, uitgerekende datums en sociale verplichtingen. Die je elke week weer hebt. Simpele digitale hulpmiddelen zoals kalender en kladblok apps kunnen dit allemaal feilloos voor je onthouden en jou er precies op tijd aan herinneren.

Door jouw tijdsplanning volop te automatiseren, kun je absoluut een overvloed aan tijd en mentale energie vrijmaken. Door mobiele apps alles voor jou te laten bijhouden, zorg je bovendien dat jij nooit meer een belangrijke afspraak vergeet!

De IFTTT app: de kracht van verbindingen

Als laatste behandelen we hier nog de IFTTT app, die van de kracht van verbindingen gebruik maakt. Dit is een app voor iedere techneut die graag aan allerlei online automatiseringsprojecten wil sleutelen. Deze app, waarvan de naam in het Engels voor ‘als dit, dan dat’ staat, biedt een eenvoudige bedieningsinterface waarmee haar gebruikers van alles kunnen automatiseren. Dit van het verzenden van e-mails tot het aandoen van de lichten thuis. De IFTTT software kan daarbij met een groot aantal andere apps en apparaten verbinding maken. En is zo een soort centrale hub voor veel automatisering liefhebbers.

De nieuwe mogelijkheden zijn ontelbaar

Het automatiseren van diverse routinematige taken en gedragingen klinkt misschien als een optie die enkel voor programmeurs beschikbaar is. Maar met alle unieke apps en technologie die er nu algemeen beschikbaar zijn, zijn er volop manieren waarop iedereen zijn of haar leven simpel kan stroomlijnen. Dit alles zonder dat hij of zij gespecialiseerde vaardigheden of kennis nodig heeft om dit mogelijk te maken. Zo ga ook jij zonder problemen het toekomstige automatische leven in!