De voordelen van een motoraccu online kopen lees je in deze blog. Om te beginnen leggen we je graag eerst uit wat een motoraccu is. Bij een motoraccu online kopen moet je bedenken dat de accu een hele belangrijke functie heeft. De kracht van de motor is je motoraccu die zorgt ervoor dat jouw motor kan opstarten. In een accu zitten platen lood en loodoxide in een bad met een zwavelzuuroplossing. Dit zorgt ervoor dat jouw accu beschikt over stroom om jouw motor mee op te starten. Tijdens het rijden zorgt de dynamo er voor dat de accu wordt bijgeladen.

We vertellen je hieronder graag meer over een motoraccu online kopen en de voordelen ervan plus we voorzien je graag van extra informatie.

Functie van een motoraccu

Het is belangrijk om te beseffen dat de accu wordt bijgeladen. Dit is namelijk nodig, want een stilstaand voertuig zorgt ervoor dat de accu langzaam leegloopt. Er verdwijnt dan zwavelzuur. Je accu loopt daarmee een groter risico op schade wanneer de temperatuur onder nul graden is. Deze kan dan namelijk kapot vriezen. De oplossing daarvoor kan een druppellader zijn. Deze zorgt ervoor dat de motoraccu altijd op de juiste spanning blijft en de levensduur aanzienlijk verhoogd.

Verschillende typen motoraccu’s

Er zijn verschillende typen motoraccu’s, die elk hun eigen kenmerken hebben en die in verschillende prijsklassen onder te verdelen zijn. Verder kunnen ook de afmetingen van de accu’s nog variëren. Bekijk daarom goed van te voren wat voor accu je nodig hebt en wat het formaat is. Het is namelijk wel zo handig dat de accu in jouw motor past. Zo zijn gel motoraccu’s speciaal ontworpen om een maximaal prestatie en veiligheid te bieden. Ze hebben een langere levensduur dan de onderhoudsvrije AGM motoraccu’s. Gel accu’s worden kant en klaar bezorgd en vereisen geen behandeling met accuzuur of ander onderhoud. Je kunt deze gebruiksvriendelijke accu direct uit de doos halen en in jouw motor stoppen zonder complicaties.

Daarnaast zijn er nog de nieuwe generatie motoraccu’s. We hebben het dan over de lithium accu’s. Deze staan bekend onder de uitzonderlijke power en compacte formaat. Ze hebben de langste levensduur. Deze accu onderscheid zich op die manier van de andere accu’s. De prijzen liggen daarom over het algemeen iets hoger bij de lithium accu. Lithium-ion motoraccu’s vereisen geen behandeling met zuur of ander onderhoud, want ze zijn onderhoudsvrij

Verschil accu en batterij

Vaak wordt er gedacht dat een batterij en een accu hetzelfde zijn. Dit is een logische gedachte aangezien de benaming erg met elkaar overeen komt. Alleen een accu en batterij zijn niet hetzelfde. Een batterij kun je zien als een buisje met daarin metalen plaatjes. Deze noem je ook wel elektrode. Het buisje is gevuld met bepaalde chemische stoffen. Hierbij wordt een chemische reactie opgewekt. Dit is niet geschikt voor een motor.

De eigenschappen van een (motor) accu worden bepaalt door de batterijtechniek. Er zit daarom een verschil in de capaciteit, laadtijd levensduur en de zelfontlading die verschilt per type batterijtechniek. Een accu bestaat echter uit vier elementen, zit zijn:

– Negatieve elektrode
– Een positieve elektrode
– Een separator
– Elektrolyt

We hopen dat je zo weet hoe je een motoraccu online kunt kopen en de voordelen er van.