Een avondje heerlijk geborreld of een rit naar het vliegveld, om wat voor reden dan ook, zijn mensen op zoek naar een taxi. En daar kan je als vervoersbedrijf natuurlijk alleen maar blij mee zijn. Maar hoe zorg je er nu voor, dat wanneer mensen online zoeken naar een taxi, jij bovenaan komt te staan? Dit doe je met behulp van een SEO-techniek genaamd linkbuilding. Het bepaalt namelijk niet voor niets voor zo’n 30% de positie in de zoekmachines.

Linkbuilding doe je zo!

Wanneer je het goed wil doen, is het creëren van een natuurlijk linkprofiel. En om dit te bereiken heb je een linkbuilding pakket nodig met zowel kwalitatieve als minder kwalitatieve links. Deze links gelden namelijk als een soort referentie en hoe meer en hoe betere referenties jouwe website heeft, hoe hoger de zoekmachines je inschatten.

Maar wat zijn dan kwalitatieve links? Stel je bent op zoek naar een geschikte auto en vraagt wat mensen om hun aanbevelingen. Wiens mening neem je dan meer serieus, die van je oom die helemaal gek is van auto’s of die van je andere oom zonder rijbewijs. Hoogstwaarschijnlijk, zal je de mening van de eerste oom meer waarde toekennen. En zo werkt dit voor de zoekmachines ook.

Een linkje op een kwalitatief goed platform zal je linkprofiel meer een boost geven dan een linkje op een minder kwalitatieve website. Toch moet je die laatste websites zeker niet vergeten. De zoekmachines willen namelijk ook dit soort links zien voor een zo’n natuurlijk mogelijk linkprofiel.

Tenslotte, is het focussen op de juiste zoekwoorden ook erg belangrijk binnen je linkbuilding strategie. Zo zal ‘’taxi’’ een zeer hoog zoekvolume hebben, maar zal het dus ook erg moeilijk zijn om op te ranken. In dit geval zal een zoekwoord als ‘’taxi Delft’’ een betere keuze zijn. Om hier precies achter te komen voeren linkbuilding bureaus verschillende analyses uit.