Ben je op zoek naar een in de regio Breda gevestigde warehousing faciliteit? Breda is een populaire regio voor warehousing. Brabant is niet voor niets één van de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland: het ligt dicht bij de Randstad, dicht bij België en dicht bij het Ruhrgebied. Nu begint echter de zoektocht naar het ideale warehouse, en dat kan soms voelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Maak je geen zorgen, met deze vijf tips helpen we je graag op weg bij het vinden van jouw droomwarehouse in Breda.

Analyseer je logistieke behoeften

De eerste stap bij het zoeken naar een warehouse in Breda is het analyseren van je logistieke behoeften. Welke activiteiten ga je uitvoeren in het warehouse en hoeveel ruimte heb je daarvoor nodig? Denk hierbij aan zaken zoals opslag, overslag, verwerking van goederen, maar ook bijvoorbeeld kantoorruimte en personeelsfaciliteiten. Hoe gedetailleerder je hierover nadenkt, hoe beter je straks kunt beoordelen welk magazijn aan jouw eisen voldoet.

Locatie, locatie, locatie

In Breda zijn er meerdere bedrijventerreinen met grote logistieke activiteiten zoals Hazeldonk en borchwerf. Het is belangrijk om te bepalen welke locatie het beste past bij jouw activiteiten en die van je klanten en/of leveranciers. Factoren die hierbij een rol spelen zijn onder andere bereikbaarheid via verschillende transportmodi (weg, spoor, water), nabijheid van belangrijke logistieke knooppunten en snelwegen, en de aanwezigheid van potentiële zakenpartners op het terrein.

Denk na over duurzaamheid

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema, ook in de logistieke branche. Laat je bij het zoeken naar een warehouse in Breda dan ook informeren over de mogelijkheden op het gebied van energiezuinigheid en vermindering van CO2-uitstoot. Zo zijn er magazijnen met zonnepanelen, ledverlichting en goede isolatie. Soms kunnen er ook subsidies beschikbaar zijn voor het verder verduurzamen van je magazijn.

Sta stil bij veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging van je warehouse is cruciaal in de logistieke sector. Zorg dan ook dat je goed op de hoogte bent van de diverse veiligheidsnormen en -eisen die jouw warehouse moet voldoen. Denk hierbij aan brandveiligheidseisen, beveiligingssystemen zoals camera’s en alarmen, en inbraakpreventie. Vergeet ook niet de rol van digitale cybersecurity bij het waarborgen van een veilig magazijn.

Schakel een specialist in

Een laatste tip: schakel een specialistische bedrijfsmakelaar in om je te begeleiden bij het vinden van een warehouse in Breda. Een makelaar kent de lokale markt en het aanbod, en kan je helpen om geschikte panden te vinden die voldoen aan jouw eisen en budget. Hij of zij kan je bovendien adviseren over de huur- of koopovereenkomst en onderhandelingen voeren met de verhuurder of verkoper namens jou.

Conclusie

Het vinden van passend warehouse in Breda hoeft geen stressvolle zoektocht te zijn, maar vergt wel enige voorbereiding en kennis. Door je logistieke behoeften goed in kaart te brengen, de juiste locatie en duurzaamheidsmaatregelen te overwegen, veiligheid en beveiliging serieus te nemen en eventueel een specialist in te schakelen, ben je al een heel eind op weg naar het vinden van jouw droomwarehouse in de logistieke hotspot van Breda. 

Bron: https://www.forwarder.net/nl/